Joomla TemplatesWeb HostingWeb Hosting
jaa Facebookissa

Koulutuksesta poissaolot

Jokaisen koulutusohjaajan tulee vaatia ryhmäläisiltä ilmoitukset poissaoloista! Ilmoittamatta jättäminen jatkuu helposti seuraavissa ryhmissä, jos se on aiemminkin ollut sallittua. Koulutusohjaajalla on oikeus peruuttaa harjoitukset, jos paikalle on tulossa alle kolme koirakkoa.

Harjoituksiin osallistuminen tulee ilmoittaa ilmoittautumisjärjestelmällä

Kouluttajien pitää myös merkitä kouluttajat jokaiseen harjoitukseen.

Viimeksi päivitetty (20.04.2013 15:32)

 

RKS:n jäsenyys ja lisenssit harjoitusryhmissä

Kaikkiin ryhmiin osallistuvien tulee olla RKS:n jäseniä. Kilpailu- tai harrastajalisenssin hankkiminen on erittäin suositeltavaa pelkästään vakuutusturvasi takia!

Jäseneksi voi hakea jäsenhakulomakkeella

Viimeksi päivitetty (08.10.2013 12:01)

 

Koulutusryhmän jäsenille omatoimitreenaaminen sisältyy hintaan.

Omatoimitreenaajat saavat tunnukset agiWeb:iin josta he voivat varata kentän itselleen tunniksi kerrallaan.

2-kenttä (uusi hiekkakenttä, ei valoja) ei ole varattavissa vaan tuolla kentällä voi treenimaksun maksaneet treenata kentän ollessa vapaana.

Omatoimitreenajille tehdään laskut keväällä ja syksyllä.

Kentällä saa treenata omatoimisesti kaikkina aikoina, jolloin ei ole ohjattuja ryhmiä tai kenttä ei ole muuten varattu. ( huomioi TOKO-, PK ym. kokeet)

 

Viimeksi päivitetty (08.10.2013 11:59)

 

Kouluttajat

Kouluttaja on ratkaisevassa asemassa kun mietitään kuinka uusi lajiin vasta tutustuva ohjaaja ja koira kokevat lajin ja millaisia esikuvia he kentällä näkevät. Kouluttaja  vaikuttaa asenteellaan hyvin paljon siihen millaisia koirakoita jatkossa näemme kisoissa. Tiedostavatko ohjaajat vastuunsa koiran hyvinvoinnista ja toimivatko he kuten hyvä laumanjohtaja toimii.

Kouluttajan tehtävänä on kehua, kannustaa ja tukea ohjaajia. Tehtävänä on tarpeen tullen myös muistuttaa ohjaajaa koiran oikea-aikaisesta palkkaamisesta. Harjoituksissa ohjaaja voi helposti takertua suorituksen analysointiin ja unohtaa koiran kehumisen.

Harjoituksiin valmistautuessa kouluttajan tulisi miettiä

-          millä tasolla ryhmän koirat ovat

-          miten kokeneita/osaavia ohjaajat ovat

-          millaisia harjoituksia he tällä hetkellä tarvitsevat

-          ovatko harjoitukset vaihtelevia

-          onko jollakulla erityisiä ongelmia

-          miten motivoida erilaisia koiria

Harjoituksissa kannattaa muistaa, että niin ohjaajilla kuin koirillakin voi olla huonompia päiviä. Kuinka kouluttajana tulee kohdata erilaiset ihmiset ja miten eri ihmiset oppivat ja ymmärtävät parhaiten sen mitä heille opetetaan.

Keskusteltavia asioita:

·         Minkä ikäisenä aloitetaan

·         Mikä on sopiva määrä harjoitusta

·         Suhde ja kontakti koiraan

·         Motivointi

·         Palkitseminen

·         Leikki

·         Johtajuus

Koira ja ohjaaja

Koiran ruokinnan ja harjoitusten välissä tulisi olla vähintään 6-8 tuntia, mutta parhaimmillaan koira on 12-14 tuntia ruokailun jälkeen. Koiran verensokeri on matala 1-7 tuntia ruokailun jälkeen, jolloin koiran elimistö on ruokalevolla. Kylläisen koiran motivoiminen makupalalla ei ole kovin tehokasta. Harjoitusten aikana ja etenkin harjoitusten lopuksi koiralle tulisi tarjota riittäväsi nestettä. Normaalisti koiralle riittää puhdas vesi, mutta myös elektrolyyttiliuosta ja –jauhetta on saatavilla apteekeista ja eläinkaupoista.

Harjoituksiin valmistautuminen tulisi aloittaa koiran alkuverryttelyllä, joka valmistaa elimistöä tulevaan suoritukseen. Alkuverryttely ei ole vain pieni kävelylenkki nurkan takana vaan 10-20 minuuttia kestävällä hölkällä lämmitetään niin koiran kuin ohjaajankin elimistöä. Koska koira käyttää eri lihaksia eri askellajeissa, olisi hyvä, että koira ravaisi verryttelyn alussa ja laukkaisi lopussa. Liikuttamista seuraisi kevyttä ja lyhytkestoisia venyttelyjä ennen herättelyä ravisteluilla.

Harjoitusten lopuksi tulisi suorittaa loppuverryttely, jotta elimistöön jääneet kuona-aineet saataisiin liikkeelle ja näin ne eivät aiheuttaisi kasaantuessaan lihaskireyksiä ja kivuliaita lihaskramppeja. Suorituksen jälkeen tulisi koiraa kävelyttää vähintään 15 minuuttia, jotta elimistö saisi aikaa tasaantua ja poistaa maitohappoa lihaksista. Kävelyn päätteeksi koiralle voisi vielä tehdä lyhyen venyttelyn.

Viimeksi päivitetty (08.10.2013 11:59)